Etsintäkoulutus: Ilmavirtauksien hyödyntäminen etsintätyöskentelyssä

Ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua Kimmo Sairasen (tmi Erikoiskoirat) kouluttamalle etsintäkurssille, aiheena ilmavirtauksien hyödyntäminen etsintätyöskentelyssä. Koulutus on suunnattu työkoirille (virkakoirat & hälytyskelpoiset pelastuskoirat). Tervetuloa koulutukseen!

Ajankohta: 11.-12.5.2019

Koulutuspaikkakunta: Jyväskylä

Käsiteltäviä aiheita ovat muun muassa:

  • Tuulen ja ilmavirtauksien vaikutus etsintätaktiikoihin
  • Ilmavirtaukset huomioon ottavat etsintätaktiikat
  • Koiran lukeminen
  • Ohjaajan ja koiran turvallisuus etsinnässä

Koulutus koostuu teoriaopinnoista sekä käytännön harjoituksista maastossa. Tuulen ja ilmavirtauksien vaikutukset testataan käytännössä perinpohjaisesti.


Pääkouluttaja

Kimmo Sairanen, tmi Erikoiskoirat
”Olen kouluttanut koiria vuodesta 1993 ja palveluskoiria vuodesta -99 päälajeina

– Jäljestys; hajutunnisteen avulla jäljen ylösotto, kaikenlaisilla alustoilla työskentely, pitkät jäljet yli 5km, pitkät janat ja juosten jäljestys. Tavoitteenani on kouluttaa jälkitarkkoja koiria käytännön tehtäviin.
– Erikoiskoirat; Savon Voiman kaukolämpökoira (etäkoulutus) , ruutikoira (etäkoulutus), pyrokoira (etäkoulutus) , ruumiskoirat, meripelastuskoiria,
– Ongelmakoirat ( agressiiviset ja dominanttiset ) ja otan mielelläni kesäisin niitä meille koulutettavaksi.
Jälkikoulutukseni perustuu luonnonmukaiseen tapaan vahvistaa koiran omia käytösmalleja ja tukea ohjaajaa luottamaan koiran jäljestystaitoihin ja lukemaan koiraansa. Ohjaajille koulutan etsintätaktiikoita ja niiden soveltamista käytäntöön, maaston lukemista, ilmanvirtauksia ja käytännön suunnistamista ja raportointia.

Itse olen kouluttautunut etsinnänjohtotehtäviin ja olen toiminut pelastuskoiraohjaajana, pelastuskoirien ryhmänjohtajana ja virtatarkastajana. Nykyään toimin itsenäisenä kouluttajana ympäri Suomea ja Pohjoismaita. Olen ollut mukana kehittämässä ja perustamassa meripelastuskoirien koulutusta 2000-luvun alusta ja edesmennyt labradori uros Ossi ja Kusti olivat mukana meripelastustehtävillä. Olen osallistunut muun muassa Savon Voiman kaukolämpökoiran -, ruutikoirien -, pyrokoirien -, ruumiskoirien koulutukseen. Ongelmakoirat ( agressiiviset ja dominanttiset ) ovat myös yksi osaamisalueeni ja otan mielelläni kesäisin niitä meille koulutettavaksi.

Palkinnot:
Vapaaehtoisen Pelastustuspalvelun pronssinen ansiomitali, Pelastuskoirien joukkue SM 1, Pelastuskoirien joukkue SM 2, Pelastuskoirien joukkue SM 3, Pelastuskoirien joukkue SM 3″


Osallistuminen:
Koulutus on avoin virkakoirakoille (poliisi, puolustusvoimat, tulli, rajavartiolaitos), yksityisen turvallisuusalan hyväksytyille vartijakoirakoille sekä VIRTA-tarkastuksen suorittaneille pelastuskoirakoille.

Kuunteluoppilaana voi osallistua koulutukseen vaikka ei omaisikaan yllä mainittuja statuksia.

Hinta:
150€ /koirakko (alv 0%). Hintaan lisätään arvolisäprosentti 24%.
90€/kuunteluoppilas (alv 0%). Hintaan lisätään arvolisäprosentti 24%.

Ilmoittautuminen:
Koulutukseen ilmoittaudutaan lunastamalla kurssipaikka verkkokaupassamme osoitteesta https://holvi.com/shop/turvallisuuskoulutuksetfi/